De Lairessestraat 71

Amsterdam, Noord-Holland, Netherlands
Favorite
EUR €4,250,000
1 - 20 of 63
For Sale
Active
5 Beds
3 Baths
335 sqm
Source ID De Lairessestraat 71
Built 1917

Description

De Lairessestraat 71, 1071 NV Amsterdam

Gelegen in het prachtige Museumkwartier in stadsdeel Zuid, bieden wij u dit riante herenhuis van 335m² (BVO 462m²) aan, met maar liefst vijf slaapkamers en een ruime achtertuin van 82m² die is gelegen op het zuiden.

De Lairessestraat is een van de hoofdstraten in Oud Zuid nabij de Van Baerlestraat en op steenworp afstand van het Concertgebouw, vlakbij diverse winkelstraten zoals de Van Baerlestraat, de Cornelis Schuytstraat met diverse restaurants, cafés, scholen en het Vondelpark.

Dit prachtige pand is in 1917 gebouwd als onderdeel van een eenheid van een aantal herenhuizen. De statige voordeur trekt onmiddellijk de aandacht evenals de karakteristieke ramen. In deze panden met hun voorname uitstraling, resideerden vroeger de notabelen van Amsterdam.

Ligging:
Luchthaven Schiphol ligt op slechts 15 autominuten afstand. Tevens is de woning goed bereikbaar middels het openbaar vervoer (trein/bus/metro Station WTC). Met de auto bent u binnen vijf minuten via de Amstelveenseweg op de A10. De vele goede restaurants en leuke winkels, het Museumplein, het Vondelpark en de goede bereikbaarheid per auto, bus en tram maken dit een zeer aantrekkelijke locatie.

Indeling:
Begane grond:
Eigen entree met tochtportaal. In de statige hal treft u het separate toilet. Aan de voorzijde bevindt zich tevens een pantry. Prachtige kamer en suite met gashaard en een visgraat vloer en een plafondhoogte van 3,37m. Door middel van openslaande deuren in zowel de woonkamer als in de keuken, is er toegang tot de ruime en zonnige achtertuin. De sfeervolle eetkeuken is voorzien van diverse apparatuur.

Eerste verdieping:
Via de imposante trap bereikt u de royale overloop. Deze verdieping telt drie slaapkamers, aan de voorzijde een ruime kamer met kastenwand. Hiernaast een badkamer met een dubbele wastafel, toilet en een ligbad. Centraal bevindt zich een wasruimte. Aan de achterzijde een ruime slaapkamer incl. inbouwkast met daarnaast de master bedroom die beschikt over een walk-in closet met een doorloop naar een luxe badkamer. De badkamer is voorzien van een inloopdouche, een ligbad, een toilet en een dubbele wastafel. Vanuit de master bedroom bereikt u via openslaande deuren het balkon. Deze is eveneens via een deur vanuit de slaapkamer hiernaast te bereiken.

Tweede verdieping:
Middels een interne trap treft u de overloop die toegang geeft tot alle vertrekken. Aan de voorzijde twee slaapkamers waarvan een beschikt over een kastenwand. De badkamer is voor zien van een toilet, een inloopdouche en een wastafel. Een derde kamer beschikt over een kastenwand met pantry voorzien van een koelkast en wastafel. Via een deur bereikt u het zonnige dakterras (ca. 74m²) die beschikt over zonnepanelen. Het dakterras is tevens via een deur vanuit de badkamer te bereiken.

Vliering:
Via een vlizotrap bereikt u de vliering met een nokhoogte van 2.50 meter. Hier bevindt zich de C.V.-installatie

Kelder:
De kelder is te bereiken via de hal en beschikt over een wijnkamer en dient perfect als berging.

De Lairessestraat:
Gerard de Lairesse (1641-1711), schilder van allegorieën, wand- en plafondschilderingen. Hij kwam in 1667 vanuit Luik naar Amsterdam. In 1707 verscheen zijn ‘Groot schilderboek’. Bron: Stadsatlas Amsterdam.

Bijzonderheden
- Herenhuis met een gebruiksoppervlakte van circa 335m² (BVO 462m²)
- Familiehuis op een toplocatie
- Beschikt over vijf slaapkamers
- Perceeloppervlakte van in totaal circa 250m²
- Rijksbeschermd stadsgezicht
- Tuin gelegen op zuiden van circa 82m²
- Dakterras op het zuiden van circa 74m²
- Kelder van circa 29m²
- Gashaard aanwezig
- Erfpachtcanon woonhuis bedraagt € 1.728,90 per jaar, vaste canon, tijdvak tot 30-06-2042, AB 1915
- Aanvraag overstap erfpacht tijdig gedaan via de spijtoptantenregeling
- Veel authentieke details zoals hoge plafonds en ornamenten
- Asbest- en ouderdomsclausule van toepassing
- Parkeren via vergunningstelsel
- Oplevering in overleg

Deze informatie is door ons met de nodige zorgvuldigheid samengesteld. Onzerzijds wordt echter geen enkele aansprakelijkheid aanvaard voor enige onvolledigheid, onjuistheid of anderszins, dan wel de gevolgen daarvan. Alle opgegeven maten en oppervlakten zijn indicatief. Koper heeft zijn eigen onderzoeksplicht naar alle zaken die voor hem of haar van belang zijn. Met betrekking tot deze woning is de makelaar adviseur van verkoper. Wij adviseren u een deskundige (NVM-)makelaar in te schakelen die u begeleidt bij het aankoopproces. Indien u specifieke wensen heeft omtrent de woning, adviseren wij u deze tijdig kenbaar te maken aan uw aankopend makelaar en hiernaar zelfstandig onderzoek te (laten) doen. Indien u geen deskundige vertegenwoordiger inschakelt, acht u zich volgens de wet deskundige genoeg om alle zaken die van belang zijn te kunnen overzien.

Additional Resources

Location/Nearby

Disclaimers

To the fullest extent permissible pursuant to applicable law, this web site and the materials are provided on an "as is" and "as available" basis. LuxuryRealEstate.com expressly disclaims all warranties of any kind, whether expressed, implied, or statutory including, but not limited to, the implied warranties of merchantability, fitness for a particular purpose and non-infringement. We do not warrant that this web site or the materials are completely error free, will operate without interruption, are compatible with all equipment and software configurations, free of viruses, errors, or other harmful components, or will otherwise meet your needs.