Van Bossestraat 84

Amsterdam, Noord-Holland, Netherlands
EUR €1,339,000
For Sale
Active
4 Beds
209 sqm
Built 1925

Description

In een voormalig schoolgebouw creëerde architect Verhey voor zichzelf dit zeer royaal en spectaculaire appartement van maar liefst 209 m2. Hier zal u na een drukke dag heerlijk thuiskomen zodat u, onder het genot van een goed glas wijn, van de ondergaande zon kunt genieten.

Dit schoolgebouw is gebouwd in de stijl van de Amsterdamse school en opgesplitst in vier ruime appartementsrechten. Via een gemeenschappelijke hoofdentree en een ruim trappenhuis, heeft een ieder toegang tot zijn eigen appartement.

Dit appartement is gelegen in het stadsdeel West. De voorzijde van de school ligt aan een fraai plein, waar kinderen nog heerlijk buiten kunnen spelen. De achterzijde ligt aan het Van Bossepad (eveneens een voetgangersgebied), en een kanaal .

Het Westerpark met al zijn festiviteiten, eettentjes en cafés ligt op loopafstand, alsmede de gezellige Jordaan en het populaire restaurant Amsterdam is om de hoek. De Van Bossestraat is zeer gunstig gelegen direct nabij uitvalswegen en openbaar vervoer. Er is voldoende parkeergelegenheid (betaald). De mogelijkheid bestaat om in de nabijheid een parkeerplaats te kopen.

Indeling:
Na een statig en ruim trappenhuis, waar veel voetjes dagelijks de trappen hebben bestegen, bereikt u dit fraaie appartement. U stapt binnen in een oase van rust en privacy. Na de entree komt u in een ruime hal, welke toegang geeft tot het toilet, stookruimte en wasruimte. Een mooi vormgegeven trap brengt u naar de tweede woonlaag. Vanuit de hal bereikt u tevens de prachtige living met speels niveauverschil waardoor u vanuit de zithoek prachtig uitzicht heeft. De woonkamer biedt verder ruimte aan een grote eettafel, waar de hele familie gemakkelijk vele mooie momenten kan beleven.

De American kitchen heeft een half open verbinding met de woonkamer en is voorzien van een roestvrijstaal kookeiland met houtinleg en een vijfpits Miele kookplaat. Verder is de keuken voorzien van een Novi afzuigkap, Sub-Zero koel-vrieskast, Sub-Zero wijn-klimaatkast, Miele koffiemachine, Miele hogedruk stoomoven, Miele warmhoudkast en Miele vaatwasser. Grenzend aan de keuken bereikt u een gezellig terras voor een heerlijk kopje koffie.

De woonkamer geeft verder nog toegang tot een zeer ruime kamer, die voor meerdere doeleinden geschikt is. Vanuit de living is er een tweede trap die eveneens toegang geeft tot de tweede woonlaag. Op deze woonlaag zijn drie slaapkamers en twee badkamers gelegen. De open badkamer die grenst aan de master bedroom dient te worden afgebouwd. De twee andere slaapkamers liggen aan de voorzijde van het gebouw en worden gescheiden door de tweede trap en tweede badkamer welke is voorzien van ligbad met douche, wastafel en toilet.

Vanuit de hoofdslaapkamer heeft u toegang tot een ruim en afgesloten dakterras en met prachtig uitzicht over de stad.
Op het bordes in het trappenhuis is een ruime berging gesitueerd voor uw opslag, en op de begane grond kunt u uw fietsen opbergen.

Dit appartement heeft door zijn vroegere functie veel grote ramen en hierdoor is het een heerlijk licht appartement. De houten vloeren en de verrassende architectuur maken dit appartement een unieke plek om te wonen. Als u op zoek bent naar iets bijzonders, nodigen wij u van harte uit om even te komen kijken.

Kenmerken:
• Gelegen op eigen grond;
• Bouwjaar circa 1925;
• Woonoppervlakte 209 m2;
• Afgesloten fietsen berging op de begane grond;
• Auto vrij (school)plein aan de voorzijde;
• Wandelpad langs het water aan achterzijde;
• Hydrofoor voor een goede waterdruk;
• Prettig dakterras direct bij de keuken;
• Fantastisch ruim tweede dakterras van liefst 30 m2;
• Gelegen op loopafstand van de Jordaan;
• Mogelijkheden tot de aankoop van een garage.

Additional Resources

Location/Nearby

General Disclaimer

To the fullest extent permissible pursuant to applicable law, this web site and the materials are provided on an "as is" and "as available" basis. LuxuryRealEstate.com expressly disclaims all warranties of any kind, whether expressed, implied, or statutory including, but not limited to, the implied warranties of merchantability, fitness for a particular purpose and non-infringement. We do not warrant that this web site or the materials are completely error free, will operate without interruption, are compatible with all equipment and software configurations, free of viruses, errors, or other harmful components, or will otherwise meet your needs.