Binnenkant 22d

Amsterdam, Noord-Holland, Netherlands
Favorite
EUR €1,200,000
1 - 20 of 37
For Sale
Active
3 Beds
1 Baths
180 sqm
Source ID Binnenkant 22 D 1011 BH Amsterdam

Description

Binnenkant 22D, 1011BH Amsterdam

In dit historische stukje van Amsterdam, bieden wij deze authentieke en ruime woning aan (BV0 ca. 240 m2, GBO ca. 180m²). Het appartement is verdeeld over drie verdiepingen. Het beschikt over twee slaapkamers, een ruime living, een beschut dakterras en vele authentieke details, is werkelijk prachtig en de mogelijkheden van deze woning zijn eindeloos!

Bereikbaarheid

De woning is gelegen in een rustig gedeelte van het centrum van Amsterdam. Op loopafstand bevinden zich het Centraal Station en de Nieuwmarkt met diverse cafés en restaurants. De bereikbaarheid is uitstekend met diverse bus- en tramhaltes op een steenworp afstand gelegen. Tevens is de woning uitstekend te bereiken met de auto (Ring A10, S116 IJ-Tunnel of S114 Piet Heintunnel). Parkeren geschiedt middels het vergunningensysteem.

Indeling
Goed onderhouden gemeenschappelijk entree.
Eerste verdieping
Het entree van de woning bevindt zich op de eerste verdieping.

Derde verdieping
Hal met toegang tot beide goed bemeten slaapkamers en de badkamer voorzien van ligbad, douche, dubbele wastafel en toilet.

Vierde verdieping
Middels de trap in de hal bereikt u de vierde verdieping van het appartement. Deze ruime living beschikt over een vide met als ware eye-catcher het oorspronkelijke hijswiel en de authentieke balkenconstructies. Aan de achterzijde treft u de open keuken voorzien van diverse inbouwapparatuur. Tevens treft u op deze verdieping een ruim toilet.

Vijfde verdieping
Een charmante Japanse trap in de living op de vierde verdieping verleent u toegang tot de vijfde verdieping van het appartement. De ruime hal biedt toegang tot het beschutte dakterras, gelegen op het zuidoosten. Tevens treft u op deze verdieping een royale zolderkamer.

Binnenkant:
Het in 1644 door aanplemping ontstane Waalseiland, kreeg aan de stadszijde de naam Binnenkant en aan de IJ-zijde de naam Buitenkant. Deze laatste naam is in 1879 veranderd in Prins Hendrikkade.

De walen waren oudtijds (begin zeventiende eeuw) inhammen van het IJ aan de oude zijde. (Oude Waal), waar in de winter de zeeschepen werden drooggelegd. De Oude Waal werd door aanslibbing te ondiep. Daarop is het Waalseiland aangeplempt in 1646. De kade aan de stadskant behield de namen Oude Waal en Kromme Waal (naar de vorm); op het Waalseiland kwamen de namen Binnenkant en Buitenkant. Bepaald werd dat de ‘nieuwbouw’ aan de straatzijde op straatniveau alleen als woning mocht worden gebruikt, de bovenliggende etages/zolders mochten als pakhuis dienen. Het hijswiel dateert vermoedelijk uit die periode (1646-1650).

Bijzonderheden
- Appartementsrecht GO ca. 180m² (NEN 2580 rapport aanwezig BVO 240m2)
- Gelegen op eigen grond, dus géén erfpacht
- Rijksmonument
- Bijzonder ruim appartement met eindeloos veel mogelijkheden
- Dakterras gelegen op het zuidoosten (vergund)
- Gesplitst in 2000
- Fundering achtergevel Oost vervangen 1978
- Olietank verwijder 1978
- Nieuwe gewapende betonnen vloer 1978
- Achtergevel (achterhuis) volledig vervangen 1984/1985
- Oplevering in overleg

Deze informatie is door ons met de nodige zorgvuldigheid samengesteld. Onzerzijds wordt echter geen enkele aansprakelijkheid aanvaard voor enige onvolledigheid, onjuistheid of anderszins, dan wel de gevolgen daarvan. Alle opgegeven maten en oppervlakten zijn indicatief. Koper heeft zijn eigen onderzoek plicht naar alle zaken die voor hem of haar van belang zijn. Met betrekking tot deze woning is de makelaar adviseur van verkoper. Wij adviseren u een deskundige (NVM-)makelaar in te schakelen die u begeleidt bij het aankoopproces. Indien u specifieke wensen heeft omtrent de woning, adviseren wij u deze tijdig kenbaar te maken aan uw aankopend makelaar en hiernaar zelfstandig onderzoek te (laten) doen. Indien u geen deskundige vertegenwoordiger inschakelt, acht u zich volgens de wet deskundige genoeg om alle zaken die van belang zijn te kunnen overzien. Van toepassing zijn de NVM voorwaarden.

Features

Appliances

Freezer, Microwave Oven, Oven, Refrigerator, Washer & Dryer.

Interior Features

Woodwork.

Exterior Features

Terrace.

Additional Resources

Location/Nearby

Disclaimers

To the fullest extent permissible pursuant to applicable law, this web site and the materials are provided on an "as is" and "as available" basis. LuxuryRealEstate.com expressly disclaims all warranties of any kind, whether expressed, implied, or statutory including, but not limited to, the implied warranties of merchantability, fitness for a particular purpose and non-infringement. We do not warrant that this web site or the materials are completely error free, will operate without interruption, are compatible with all equipment and software configurations, free of viruses, errors, or other harmful components, or will otherwise meet your needs.