Ringdijk 1

Zaandam, Noord-Holland, Netherlands
EUR €1,795,000
For Sale
Active
5 Beds
3 Bath
300 sqm

Description

Geweldig huis aan de Ringdijk 1 – vallend onder Gemeente Zaandam

Op 20 werkelijk gemeten minuten van Amsterdam-Centrum, Schiphol Airport en Amsterdam Zuidas, ligt deze fraaie villa op een perceel van 10.000m2 eigen grond.
In 1979 heeft architect Marcus dit woonhuis voor eigen bewoning ontworpen en recent is deze volledig in – en extern verbouwd. Het geheel is perfect geschilderd in de kleuren Van Broek in Waterland.

Aan de voorzijde ligt het huis aan een fietspad. Hierdoor is het heerlijk rustig met wat fietsverkeer, wandelaars en hardlopers.
Via de elektrisch bedienbare toegangspoort bereikt u de afgesloten parkeerplaats voor minimaal 8 auto’s.
Aan de achterzijde ontpopt zich een prachtige uitzicht over het 170 hectare beschermde natuurgebied, “De Kalverpolder”, met aan de einde de “Zaanse Schans”.

Bij het huis ligt een landelijke tuin met vijver en een terras/aanlegsteiger aan de voorzijde is in 2017 een nieuwe ruime aanlegsteiger gebouwd aan de Ringvaart.
Via een bruggetje in de tuin loopt u de "Kastanjehof" op naar de entree. De "Kastanjehof" wordt omsloten door het huis, het gastenverblijf en de drie schuren met loggia.
Zo vormt het een fijne windvrije plek voor het buitenleven naast de entree bevindt zich aan de achterzijde een grote bijkeuken met garderobekasten, granieten aanrecht met RVS spoelbak, wasmachine/droger, de verwarmingsketel en
veel kastruimte. Vervolgens komt u binnen in de prachtige woonkeuken voorzien van diverse inbouwapparatuur waaronder een 6 pits Viking fornuis met bakplaat en twee heteluchtovens, Quooker, shredder, twee koelkasten en een separate diepvrieskast.
De keuken is voorzien van een gashaard op tafelhoogte in een met zink beklede schoorsteen.
Aansluitend loopt u de riante woonkamer van 100 m2 in. Hier ook een schouw met open gashaard en een fantastische raampartij met ruim uitzicht over de “Kalverpolder” naar de Zaanse Schans.
Achter de voordeur ligt een ruime hal met een open trappenhuis, een separaat toilet met hardstenen vloer, hardstenen fontein en vloerverwarming, alsmede een zeer uitgebreide elektrische groepenkast.

Op de eerste verdieping liggen drie slaapkamers en twee luxe badkamers, waarvan één met een Cleopatra douche/stoomcabine en 2-persoons Cleopatrabad.
Deze verdieping is volledig voorzien van airconditioning. Naast het huis staat een gastenverblijf. Dit bestaat uit twee kamers met hiertussen een badkamer met douche, toilet en wastafelmeubel.
Dit gasten/kantoor/B&B/verblijf beschikt over een ruime bergzolder waar ook de CV-ketel voor het gastenverblijf is geplaatst.

Vanuit de woonkamer is een ruim vlonderterras bereikbaar wat in verbinding staat met de "Kastanjehof".
Op het land/tuin, staat een authentieke werkmolen, “De Kroosduiker” deze molen is in 2012 geheel gerenoveerd door Ron Blonk. De functie van de molen is overgenomen door een VOPO pomp.
Dit prachtige huis ligt op een bijzonder perceel in een natuurgebied. Vanuit het huis, maar ook vanuit en tuin met zijn diverse zitjes heeft u prachtig uitzicht over de graslanden en schapenweides met een grote differsiviteit aan water- en weidevogels.
De wisselingen van de seizoenen, maar ook de prachtige zonsondergangen maken deze plek uniek. Een rondleiding ter plekke zal u zeker positief verrassen!

Algemeen ;
. Bruto vloeroppervlak woning bedraagt 437 m2
. Bruto inhoud 1041 m3
. Perceel oppervlak 100 are en 40 centiare
. Grote living van meer dan 100 m2
. Drie slaapkamers in het woonhuis
. Twee kamers in het gastenverblijf
. Uitstekend geïsoleerd huis
. Gelegen aan 170 hectare grasland
. Fantastisch gebouwd huis met fraaie materialen en veel ruimte

Overal dichtbij, maar wel in alle rust met veel ruimte.

Features

Amenities

Garden.

General Features

Parking, Private.

Rooms

Laundry Room, Living Room, Living/Dining Combo.

Exterior Features

Deck, Fencing, Open Porch(es), Security Gate, Shaded Area(s), Storage Shed, Sunny Area(s), Terrace.

Exterior Finish

Brick, Wood.

Roofing

Tile.

Flooring

Stone Tile, Wood.

Parking

Driveway, Secured.

View

Garden View, Trees, Water View.

Additional Resources

Location/Nearby

General Disclaimer

To the fullest extent permissible pursuant to applicable law, this web site and the materials are provided on an "as is" and "as available" basis. LuxuryRealEstate.com expressly disclaims all warranties of any kind, whether expressed, implied, or statutory including, but not limited to, the implied warranties of merchantability, fitness for a particular purpose and non-infringement. We do not warrant that this web site or the materials are completely error free, will operate without interruption, are compatible with all equipment and software configurations, free of viruses, errors, or other harmful components, or will otherwise meet your needs.